„Vyprávějte příběhy a pohádky. Napište příteli báseň, i když to bude báseň mizerná. Dělejte to, jak nejlépe dokážete. A budete obrovsky odměněni. Něco vytvoříte.“
Kurt Vonnegut

Jednoletý seminář tvůrčího psaní seminář je zařazen do výuky 2. nebo 3. ročníku čtyřletého gymnázia a sexty nebo septimy osmiletého gymnázia se zaměřením jazykovým i všeobecným. Časová dotace semináře je 2 hodiny týdně.

Seminář je určen studentům, kteří si chtějí vyzkoušet tvůrčí psaní. Tvorba vlastních textů bude v semináři doplněna o jejich prezentaci a společnou reflexi, která může být zajímavým přínosem pro další autorský růst.

Seminář bude postaven především na svobodné kreativitě studentů, na práci s fantazií. Je vhodný nejen pro ty, kteří již píší a tento druh tvorby je jim blízký, ale také pro ty, které tento obor láká a zajímá, ale ještě nenašli odvahu něco napsat.

Tvorba vlastních textů bude v semináři doplněna o reflexe a rozbory textů známých literárních autorů, čehož lze využít u ústní maturitní zkoušky z českého jazyka.
Dovolujeme si vás pozvat do naší společné literární dílny.

Mgr. Kateřina Kuchtová