ImageJelikož se v loňském roce studenti Masarykova gymnázia umístili v soutěži Fotoakademie mezi prvními deseti, dostalo se jim letos odměny v podobě fotografického workshopu. Celou akci řídila RNDr. Helena Macenaurová, ředitelka časopisu FotoAparát.
Po úvodní přednášce se studenti rozdělili do tří skupin a asi po 60 minutách se v práci střídali. Na jednom z pracoviš byly studentům zapůjčeny digitální fotoaparáty a pod vedením Heleny Macenauerové získávali informace o digitálních fotoaparátech, kompozici, expozici atd.

Další pracoviště sloužilo jako provizorní ateliér, kde si účastníci workshopu za pomoci profesionálního fotografa Kamila Vargy osvojovali základy fotografování (studio-portrét, makro, zátiší). Olga Čunátová seznámila studenty s úpravou fotografií v programu Photoshop CS3, jejich přípravou pro tisk a tiskem na fotografických tiskárnách.

I v letošním roce se mnozí studenti pokusí dosáhnout ve fotografické soutěži na co nejvyšší příčky a tento workshop jim jistě bude výbornou průpravou.

(Horní fotografie - jedna z úspěšných - autor Ruslan Botsyurko, oktáva B.)

Ing. Jaroslava Šmídová

Image

Image

Image

ImageImage

Image

Plzeňský deník 10. prosince 2007